
Kendilerini zaten çok severim ve de diyetisyenimin verdiği ekmekler arasında yer alınca yapmaya ve yemeye doyamıyorum :)
Gerekli malzemeler kolaylıkla bulunabilir malzemeler ve yapımı da çok basit:
Gerekli Malzemeler:
- 3 su bardağı mısır unu
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 6 çorba kaşığı süt
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Kek kıvamı alıncaya kadar ılık su (hafif ısıtılmış)
Yapılışı:
- Toz olan malzemeleri karıştırıyoruz
- diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz, en son suyu da ekleyip bir kaşık yardımı ile kek hamuru kıvamı alıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Önceden yağlamış olduğumuz borcama ya da tepsiye döküyoruz.
- Fırında pişirmeden önce kare kare kesiyoruz çünkü fırında pişerken güzel şekil alıyor.
- Gene önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dk boyunca mümkünse turbo modunda pişiriyoruz.
Püf Noktaları:
- Kabartma tozu koydunuz diye hamur kabaracak zannetmeyin, mısır unu çok ağır olduğundan çok az kabarıyor. Üzülmeyin :)
- Eğer küçük bir kapta yapmak istiyorsanız ölçüleri yarı yarıya indirebilirsiniz.
- Eğer fırına koymadan evvel kare kare kesmezseniz, piştikten sonra üzeri sert olacağından kesim biraz zorlaşabilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder