#htmlcaption1 #htmlcaption2

Mısır Ekmeği

Merhabalar,

Size bugün vereceğim tarif son zamanlarda en çok yaptığım (haftada en az 2 defa :)) ekmeğe ait: MISIR EKMEĞİ

Kendilerini zaten çok severim ve de diyetisyenimin verdiği ekmekler arasında yer alınca yapmaya ve yemeye doyamıyorum :)

Gerekli malzemeler kolaylıkla bulunabilir malzemeler ve yapımı da çok basit:

Gerekli Malzemeler:

  • 3 su bardağı mısır unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 paket kabartma tozu
  • 6 çorba kaşığı süt
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Kek kıvamı alıncaya kadar ılık su (hafif ısıtılmış)
Yapılışı:
  • Toz olan malzemeleri karıştırıyoruz
  • diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz, en son suyu da ekleyip bir kaşık yardımı ile kek hamuru kıvamı alıncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Önceden yağlamış olduğumuz borcama ya da tepsiye döküyoruz.
  • Fırında pişirmeden önce kare kare kesiyoruz çünkü fırında pişerken güzel şekil alıyor. 
  • Gene önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dk boyunca mümkünse turbo modunda pişiriyoruz.

Püf Noktaları:
  • Kabartma tozu koydunuz diye hamur kabaracak zannetmeyin, mısır unu çok ağır olduğundan çok az kabarıyor. Üzülmeyin :)
  • Eğer küçük bir kapta yapmak istiyorsanız ölçüleri yarı yarıya indirebilirsiniz.
  • Eğer fırına koymadan evvel kare kare kesmezseniz, piştikten sonra üzeri sert olacağından kesim biraz zorlaşabilir.



Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Mor Pisi ©2014

TASARIM-Degmesin yağlı boya